Prullenbak – blog 3

Jezus is zuurstof. Als Hij niet in mijn leven was, zou ik hier niet zijn.

Zomaar, een zin uit een blad dat in mijn bus valt. Een blad van de vervolgde kerk.

Voordat ik Hem kende, had ik twee keuzes: het leven dat ik had of sterven. Het is alsof ik nadat ik tot geloof was gekomen uit de prullenbak ben gevist en schoongemaakt.

Uit de prullenbak gevist. Uit het dal gehaald. Dat diepe dal.
Mensen in grote delen van de wereld zoeken. Via Facebook, YouTube. Nieuwsgierig. Wie is Jezus?
En waar zijn de mensen die het kunnen vertellen? Die kunnen delen wie Hij is?
Redder, De Opgestane, Verlosser.
De oogst is er, wachtend, zuchtend maar waar de werkers?

De Heilige Geest komt over mensen. Pinksteren. Eigenlijk, is dit het begin. Het is met Pinksteren begonnen. Niet met Kerst, nee zelfs niet met Pasen. Maar, met Pinksteren. Met de Geest van God. Net als in Genesis, de Geest, de Ruach over de wateren. Het begint in de hemel. En dan raakt de Geest de aarde, de mensen en begint het.
Het besef dat de Boodschap van Jezus de wereld over moet. Als een lopend vuurtje.
We moeten doorgaan, doorgeven, Wie Jezus is! Niet bij de pakken neerzitten nu.
Niet het koppie naar beneden.
Nou ja, alleen dan om te kijken: ligt er iemand in de prullenbak?

Pinksteren lijkt een bijkomstigheid maar is het kloppende hart van de levende gemeente. Het vertelt ons het wonder van verbinding over grenzen heen. Al die verschillen, die talen en toch verstaanbaarheid. Ja, maak al de volken tot mijn leerling… woorden van Jezus komen uit.

Dus ook die mensen, die je zelf niet zou hebben uitgekozen. Wat dat betreft zijn er geen prullenbakken op Pinksteren. God houdt van alle mensen. En die Boodschap is internationaal.

Foto gemaakt door Johnny Cohen op Unsplash

Prullenbak – blog 3
Getagd op:            

One thought on “Prullenbak – blog 3

  • 12 juni 2020 om 00:10
    Permalink

    Wat een waarheid, laten we deze woorden in ons opnemen en er naar handelen.
    Ondanks alle narigheid die zich nu als een olievlek verspreid, kapot maken wat je tegenkomt alleen maar om je gelijk te krijgen, geschiedenis weg willen poetsen alleen maar omdat je het er niet mee eens bent…. waar moet dit heen? Is straks de bijbel aan de beurt omdat je het niet eens bent met wat er staat?
    Laten we proberen mensen om ons heen uit te leggen dat dit niet de manier is, maar in gesprek gaan met elkaar wel. Straks zitten er teveel mensen in die prullenbak en lukt het niet meer ze er allemaal uit te halen. Zorg liefdevol voor elkaar. Leef naar de regels van Jezus en hopelijk komt er weer rust in de wereld.

Reacties zijn gesloten.