4 thoughts on “Vlog #2 – Geestkracht

 • 19 juli 2020 om 11:30
  Permalink

  -Kracht en energie put ik uit de positieve reacties en vragen om meer na het toezenden van het WOORD in de vorm van de Bijbelbasicsverhalen, het slaat aan, ook bij de ouderen, Het Woord geef ik door….. hoezo kracht…….
  -Troost put ik uit mijn gebeden voor de lieve zieke mensen om mij heen en zeker als ik na gebed een belletje krijg dat het weer beter gaat……BIDDEN WERKT
  -En mijn eigen troost: een broeder vd lagere school die als ik het moeilijk had een arm om mij heen sloeg en zei dat alles wel goed zou komen met mij. Dit was voor mij de reden altijd vast te blijven houden aan mijn geloof. Daar denk ik altijd aan als ik troost nodig heb, dan voel ik het meteen in mijn hart. (was het wel een broeder of mijn beschermengel? )

  Harry, dank weer voor deze overdenking en een fijne zondag.
  Tot volgende week.
  Sylvia

 • 19 juli 2020 om 11:28
  Permalink

  Hoi Harry, heel mooi gesproken. Je hield mijn aandacht vast. De woorden gaven mij troost. En natuurlijk mis ik de kerk met al de mensen. Ook al verstop ik me vaak. Ik haal de kracht uit de mensen in mijn omgeving. Voor mijn gevoel heb ik nooit echt de kracht en de troost ervaren. Alhoewel ik toen we onderricht kregen voor de doop ik het wel als warm heb ervaren. Dat mis ik dus de onderricht de aandacht met een aantal personen. Niet met een heel grote groep dan verstop ik me snel weer achter een ander. Tijdens dat onderricht haalde ik wel mijn kracht en de steun. Maar dat was te snel afgelopen. Daarna doolde ik weer rond in het niets. Ik ben zoekende ….Dank voor de mooie vlog. Lieve groet Saskia

  • 19 juli 2020 om 11:35
   Permalink

   Lieve Saskia, wat let ons om weer voorzichtig, alleen met het groepje van toen, samen te komen?
   Het zou zo fijn zijn als het dolen stopt en je weer dat warme gevoel ervaart, dat is nl de Heilige Geest die jou kracht geeft.
   Benader Vonne, Tim en Marianne, Harry en mij als je het wilt opstarten, ik zal er zijn.🥰 Sylvia

   • 26 juli 2020 om 10:35
    Permalink

    Fijn deze vlog. Het woord vlog , en er publiek wat mee doen, is voor mij wel een drempel. Deze overdenking nog een keer horen,doet goed. Ja, die troostende handen voelen goed. We moeten door de corona nu zoeken naar andere vormen van troost geven en krijgen ,nu we letterlijk niet meer zo dichtbij kunnen komen. Maar ik voel het wel die troost, zoals Harry, dan weer en weer vraagt,hoe is het nu met u. Hoe Henri Nouwen de verloren zoon beschrijft, die welkom is bij de Vader. Dát mogen we weten!

Reacties zijn gesloten.