Wandelend op weg naar Pinksteren

Op zaterdag 1 mei hadden we de eerste wandeling op weg naar Pinksteren. Dat was een succes, en daarom willen we op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) de volgende wandeling organiseren.

Als u het leuk vindt om mee te lopen en elkaar op die manier corona-proof te ontmoeten, bent u van harte welkom! We starten om 14 uur en lopen in groepjes van twee. De afstand bepalen we aan de hand van wat u wilt en aankunt, zodat iedereen mee kan doen.  Na afloop kunnen we op het ‘kerkterras’ nog genieten van een kopje koffie. Heeft u vragen, stel ze gerust aan Hans of Petra van Os of via een mail secretariaat@diaconie-almere.nl.

Weggaan is iets anders dan het huis uit sluipen, zacht de deur dichttrekken achter je bestaan en niet terugkeren. Je blijft iemand op wie wordt gewacht. Weggaan kun je beschrijven als een soort van blijven. Niemand wacht want je bent er nog. Niemand neemt afscheid want je gaat niet weg.

Rutger Kopland – Weggaan

Hemelvaartsdag; zomaar een dag om te gedenken dat Jezus op de wolken naar de hemel opvoer? ‘Weggaan als een soort van blijven’, dat is waar het bij Hemelvaart om draait. Het Lucasevangelie laat een afscheid van Jezus zien zonder veel woorden en emoties (bij de beschrijving volgens Johannes zijn het vele hoofdstukken afscheidstoespraak). We hebben het bij de vorige wandeling gehad over dat Hij de leerlingen herinnert aan de woorden die Johannes de Doper ooit sprak, over Iemand die na hem zou komen en niet zou dopen met water maar met Heilige Geest (Hand. 1: 4-5). Er gaat dus iets gebeuren, ze raken niet zomaar iets, iemand kwijt, maar krijgen er iets voor terug: de Geest. En in die Geest blijft Jezus bij hen: ‘Niemand wacht want je bent er nog’

Dus nee, op Hemelvaartsdag hoeven we niet denken aan hoe Jezus op een wolk van ons weg voer; we mogen gedenken dat Jezus werd verhoogd, de verbinding voor ons legt en straks met Pinksteren door de Heilige Geest altijd bij ons is.

Wandelend op weg naar Pinksteren
Getagd op: