Créche in de Lichtboog

Wij bieden volop ruimte aan kinderen en jongeren. We willen graag dat ze zich bij ons thuis voelen, en op een positieve manier vertrouwd raken met de bijbelverhalen en de goede boodschap van Jezus Christus. Dat doen we door er voor hen en hun ouders te zijn:

  • Op zondag is jeugd meer dan welkom tijdens de dienst. Een beetje rumoer is geen enkel probleem!
  • Er zijn regelmatig vieringen waar de jeugd centraal staat, niet alleen in de boodschap maar ook letterlijk vooraan in de viering bezig zijn.
  • Er is tijdens de vieringen altijd crèche en kindernevendienst, zodat ook ouders aan hun moment van rust en inspiratie komen.

Wat is er voor de oudere kinderen?

Voor de kinderen van 4 tot 12 jaar is er elke zondag kindernevendienst. De kinderen vertrekken met hun groep tijdens het eerste gedeelte van de viering uit de kerkzaal naar hun eigen ruimte, en hebben daar hun eigen samenkomst waarin een bijbelverhaal centraal staat. Soms praten we alleen over het verhaal en vertellen we elkaar wat we ervan vinden of we doen een spel of quiz. Ook tekenen en plakken behoort tot de verwerkingsmogelijkheden. We komen aan het eind van de viering weer terug in de kerkzaal.

Moet ik me vooraf ergens voor aanmelden?

Nee, je kunt altijd gewoon aansluiten.

Komen de kinderen in de (centrale) viering?

Ja. De allerkleinsten kunnen worden opgehaald uit de crèche voorafgaand aan de zegen. De groep 4-12 jaar maakt het begin en einde van de centrale viering mee.

Daarnaast zijn de crèche en kindernevendienst natuurlijk niet verplicht! Kinderen van alle leeftijden zijn welkom tijdens de viering. U hoeft zich niet druk te maken als ze van zich laten horen; we kunnen allemaal veel leren van hun speelsheid.